Wat te doen? Tentoonstelling over Eucharistische Mirakelen in Nederland en België in abdij van Gistel

Vanaf zondag 22 oktober 2017  kunt u in de abdij van Gistel een korte tentoonstelling bezichtigen over Eucharistische Mirakelen in Nederland en België. In de periode van de 13de tot de 17de eeuw vonden er  7 Eucharistische Mirakelen in België en 10 in Nederland plaats. Vele van deze mirakelen zijn geheel in de vergetelheid geraakt. De expo vertelt ook over het H. Misoffer, de liturgische gewaden en toont diverse artefacten m.b.t. de H. Mis, Eucharistische Mirakelen en de Eucharistische devotie in de lage landen.

Waar: Abdij ‘Ten Putte’; Abdijstraat 84, 8470 Gistel – in de ‘Godelievezaal’ naast de cafetaria (ingang via cafetaria).

Ingang cafetaria is links.

Wanneer: Elke zondag van 14 tot 18 u. Ook kort open na de Mis, om 11u. Van 22 oktober tot 31 december.

Vrije toegang.

Website: https://eerherstelheiligsacrament.org/

 

Opmerking: U wilt graag de tentoonstelling bezichtigen, maar u vindt het te ver? Geen nood, deze zal ook nog op andere locaties in België (en Nederland?) gehouden worden. Dit is een rondtrekkende tentoonstelling – met de ‘première’ in Gistel. Volgende locatie zal waarschijnlijk in één of ander klooster in Vlaams Brabant zijn. Meer info volgt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s